Diskusia - Rhino

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 36
Admin
Príspevky: 8794
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 18 Mar 2011 19:50

No su tam nato vlastnosti objektu. Ale v Rhine si to mozes len pozriet, nemozes to menit.

Proste v Rhine sa nerobi tak, ze tam "hodis" hranol, potom ides do jeho vlastnosti a zmenis vysku, dlzku, sirku.

Tak to proste nejde. Teda mozes objek natahovat, ale to je o inom.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
juraig | --
Príspevky: 371
Meno: jurai
Bydlisko: Zákamenné, Trnava

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa juraig » 19 Mar 2011 09:00

Diki, po mnohých úsiliach som začal zvažovať aj túto nešikovnú možnosť. Kedysi som modeloval v Cinema 4D a v porovnaní s Rhinom bol v tomto, myslím, dosť v predu.
Pre radosť z voľného času, pre potešenie...
Informácie o mojich modeloch: http://www.juraig.ttlitklub.sk
Nájdete ich v časopisoch Fifík, Ohník
a v e-shope http://www.papermodel.eshop-zdarma.cz/i ... gory_id=35

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 49
.
Príspevky: 12223
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 19 Mar 2011 09:11

moment, to čo si písal bola otázka? som si myslel, že sa chváliš
vyriešením problému, keď si v tých vetách používal minulý čas :beat brick:

tvorcovia rhina pravdepodobne nerátali s tým, že pomocou ich produktu
niekto plánuje vydávať šmikajdy na trh aj s návodovými kresbami :wink:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 36
Admin
Príspevky: 8794
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 19 Mar 2011 11:56

Nie, to mas ako v autocade, tam tiez nekreslis len tak od buka. Tiez musis vediet, co chces nakreslit. A to iste plati aj v rhine.

Niekto je totiz zvyknuty tak, ze si volozi objekt, napr. valec a az potom mu ide editovat rozmery. A inde je to zas tak, ze proste uz vies co chces a zadas presny rozmer (v podstate to setri cas). Inak v novom rhine 5.0 by uz mala byt vraj aj moznost takej editacie, ako chce juraig, tak mozno skusit tuto cestu, ale to som len cital, takze neviem na 100% potrvrdit.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
juraig | --
Príspevky: 371
Meno: jurai
Bydlisko: Zákamenné, Trnava

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa juraig » 19 Mar 2011 17:15

No ja som skôr kreslič "odbuka", resp. hrám sa s milimetrami, premeriavam podľa fotiek, keď nepoznám dokonale objekt, resp. mám len pôdorys. Chcem nejaký jednoduchší postup pri rozkladaní zložitejších dielov (kužele, obliny), pohodu pri prečíslovaní a podobné vecičky. Ak som dobre pochopil, tak v Rhinu ide objekt vymodelovať, rozložiť mu diely, dať to na A4 a vyexportovať pre vyfarbovanie, že?
Ešte sa týždeň dva pomučím a niekoho z vás začnem otravovať cez SS.
Pre radosť z voľného času, pre potešenie...
Informácie o mojich modeloch: http://www.juraig.ttlitklub.sk
Nájdete ich v časopisoch Fifík, Ohník
a v e-shope http://www.papermodel.eshop-zdarma.cz/i ... gory_id=35

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 36
Admin
Príspevky: 8794
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 19 Mar 2011 17:54

Ja ked som skusal demo rhina, tak neviem, podla mna je to silny nastroj a za tych 100€ to stoji, ale isto sa to neda naucit za dva dni ani za dva tyzdne. A hlavne v tome deme nesavuj, lebo je to obmedzene.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
HlavaXXII | 43
Majster - Kráľ lietadiel
Príspevky: 1395
Meno: Marek

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa HlavaXXII » 19 Mar 2011 18:14

serpens napísal:Ja ked som skusal demo rhina, tak neviem, podla mna je to silny nastroj a za tych 100€ to stoji, ale isto sa to neda naucit za dva dni ani za dva tyzdne. A hlavne v tome deme nesavuj, lebo je to obmedzene.

Mno pridaj este jednu nulu :)
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 36
Admin
Príspevky: 8794
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 19 Mar 2011 18:52

No praveze studentska verzia je za 100ku a mozes ju aj komercne vyuzivat aj ked uz niesi student. V podstate sa staci nechat prijat na vysku, kupit rhino a potom sa uz na skole neukazat.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
HlavaXXII | 43
Majster - Kráľ lietadiel
Príspevky: 1395
Meno: Marek

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa HlavaXXII » 19 Mar 2011 19:24

serpens napísal:No praveze studentska verzia je za 100ku a mozes ju aj komercne vyuzivat aj ked uz niesi student. V podstate sa staci nechat prijat na vysku, kupit rhino a potom sa uz na skole neukazat.

Tak stoji trošku viacej, len v akcii sa dalo ku koncu roka kúpiť lacnejšie, ale všetko ostatné je tak, ako píšeš :P
V US stojí 195$ a niekde som čítal, že pre európsky trh sa berie 1$ = 1€. V CZK stojí 5706 Kč - http://www.3dshop.cz/software/rhinoceros-4-skolni-licence
Ale čo je najlepšie...nielen študenti, ale aj my učitelia môžeme :vicotry:
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 36
Admin
Príspevky: 8794
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 19 Mar 2011 20:15

No jo, tak ja som to pozeral par rokov dozadu. Ale aj tak je to v pohode cena, ak by sa tym chcel niekto zivit.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Návrat na "Rhino kútik"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný