Ahoj Milane,
děkuji za milá slova a krásnou ukázku skutečné vlajky. Tak tahle velikost zaskočila i mne, je to obrovská vlajka. Holt, naši předkové netroškařili.
Skutečná RK má hodně pěkný tvar i design, proto jsem si ji také vybrala - už jsem o ní uvažovala několik let, ale chyběl elán a taky odvaha. Bude to podobná loď jako SoS.
RK konečně zaparkovala na podstavci, deska má rozměry 30x80cm a šrouby jsou cca 7cm zapuštěny do trupu; prozatím ještě budou podepírat lodičku dva dřevěné knopky opatřené kouskem molitanu. Model je oproti mým předchozím umístěn blíže k podstavci, jednak kvůli podpěrným sochám ryb - ty budu dělat až za nějaký čas, které proporcionálně víc vyniknou, a hlavně se takto o něco sníží celková výška modelu, který už i tak není jednoduché přenášet. S podstavcem váží skoro 5kg, takže než RK dostavím ( stavbu odhaduji na cca 4-5let) , budu mít možná i docela vypracované svaly.....
Na pravoboku jsou již obloženy všechny gunporty a trup je připraven na finální výdřevu. Také jsem obložila přední a zadní vaz + kloun, čímž je dolní část trupu kompletně uzavřena. Spojky a rozdělení klounu a kýlu jsem pouze odhadovala, v literatuře jsem nenašla přesnější nákres konstrukce klounu u toho typu lodí.
Pomocník si našel místečko u přídě, kde zaparkoval a přitlačil se k lodičce a nakonec usnul.