skenovanie a tlacenie modelov

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 49
.
Príspevky: 12210
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 02 Feb 2010 19:31

prúser, neviem nájsť vzorec, podľa ktorého vyrátam potrebné DPI obrázku,
ak viem rozmer v pixeloch a potrebnú dĺžku v mm :beat brick:
niekde sa to riešilo, aj vzorce som tam dal, ale nejako to neviem na tých fórach nájsť :(

príklad: diel má 560 pixelov a v skutočnosti má byť dlhý 40mm, aké DPI treba zadať pri tlači obrázka?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
ivant | 42
2K+
Príspevky: 2987
Meno: ivan
Bydlisko: Brezno

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa ivant » 02 Feb 2010 19:40

Kód: Vybrať všetko

http://www.paladix.cz/clanky/kalkulacka-pro-pocitani-s-dpi.html


skus toto ja sa do toho nevyznám ale googla mám :wink:

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 49
.
Príspevky: 12210
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 02 Feb 2010 19:44

uh, toto mi nič nehovorí, v tom "mojom" vzorci figurovali aj rozmery v palcoch :beat brick:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
iconmaster | 30
4K+
Príspevky: 5654
Meno: Peter Jankovič
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa iconmaster » 02 Feb 2010 19:59

DPI - Dot per inch (rozlisenie) = X bodov na 1 inch (alebo v nasich 25,4 mm)

Toto prevratime:
rozmer v pixeloch : (potrebny rozmer v milimetroch / 25,4 mm) = DPI

cize tvoj priklad, co si uviedol: 560 px : (40 mm / 25,4 mm)= 355,6 DPI

Dalsie vypocty, ak chceme poznat rozmery v milimetroch alebo pixloch:

(rozmer v pixeloch / DPI) * 25,4 mm = rozmer v milimetroch


(DPI * potrebny rozmer v milimetroch) / 25,4 mm = rozmer v pixeloch





Snad som neurobil chybu :wink: ach, tie angolsaske veliciny :doubt:
Naposledy upravil/-a iconmaster v 23 Jan 2011 23:11, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 49
.
Príspevky: 12210
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 02 Feb 2010 21:00

ďakujem, hneď ako bude čas, sa na to vrhnem, zmerám, prerátam a dám vedieť :wink:

EDIT: tak súdruhovia z NDR niekde spravily chybu, 800px som tlačil na 350 DPI a má to 59mm,
hoci podľa vzorca by to malo mať zhruba 56,5mm, asi som niekde niečo pohnojil ja
tlačil som to v Irfanview síce podľa DPI (350), ale zadal som bezokrajovú tlač
a bolo tam varovanie, že obrázok bude väčší a asi mal pravdu :devil:
lenže to mi je načo potom taká tlačiareň, keď môžem síce tlačiť bezokrajovo, ale úplne od veci :beat brick:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
iconmaster | 30
4K+
Príspevky: 5654
Meno: Peter Jankovič
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa iconmaster » 02 Feb 2010 21:13

mne HP-cko dobre sluzi, a prave kvoli tej presnosti tlacim iba priamo z CAD-u. Tato kombinacia je najpresnejsia...

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 49
.
Príspevky: 12210
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 02 Feb 2010 21:31

mám canon pixma MP160 a tiež v pohode a doteraz som nepotreboval bezokrajovo tlačiť,
ale človek raz narazí na mantinel a potom je z toho mierne v :: automatická cenzúra slov ::
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
trdlo | --
Príspevky: 299
Bydlisko: cirkus raluy, caravan MAN spanielsko

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa trdlo » 05 Dec 2010 19:48

Michalxo napísal:Mal som hlavne na mysli nieco taketo + ako to zmensit aby som usetril papier a mal to v "normalnom" pomere... (1:16 (1:25?) alebo kolko su tie motorecky :) )

Ok, tak niekomu sa zrejme ozvem na PM.. komu? :)
Diky za reakcie


je uplne zbytocne sa tym trapit u modelov od yamahy vytlac si bielu verziu lebo akokolvek to vytlacis bude to nepresne proste je to model s ktorym sa musis vyhrat inac to nepojde okrem toho ja som svojho casu ten model dost vytunil a niekomu som ho daroval takze boh a srnky vedia kde je jeho koniec :)

Užívateľov profilový obrázok
dipietro | --
Príspevky: 67
Bydlisko: Zvolen

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa dipietro » 24 Máj 2011 07:18

Hlavne pred tlacou nezaskrtavajte bezokrajovu tlac alebo Fit to page. Potom su vsetky vypocty zbytocne. Potom obrazok roztiahne tlaciaren kolko to len ide na format papiera.
Corel, Corel a ešte raz Corel. Keď to mate v oku, 3D nepotrebujete :)
A ano, retušujem fixami a ano, strašne to niekedy vidieť, ale niekedy dosahujem obdivuhodné výsledky :)

Užívateľov profilový obrázok
RAZGY | 45
Príspevky: 347
Meno: Štefan
Bydlisko: sokolov

Re: skenovanie a tlacenie modelov

Príspevokod užívateľa RAZGY » 09 Okt 2011 21:57

norton mi to identifikuje jako vir - skoušel už někdo instalaci??

Návrat na "Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných