Trimble (Google) SketchUp

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
Fito | 46
Admin
Príspevky: 4605
Meno: Fito
Bydlisko: Na východ od Blavy
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa Fito » 14 Jan 2013 21:56

Jak v plnej velkosti ?
ta fotka nema rozmer, ta ma iba DPI..., takze ako si ju resizujes pri vstupe, je iba na tebe.
Samozrejme ze rozmery si vies priamo povedat, a to tak, ze odmerias znamu dlzku na fotke, a povies sketchupu, aka ta dlzka ma byt. A Sketchup ti tu fotku potom resizuje tak, aby to nebolo capate, a aby to sedelo.
Pri hentakej fotke, aku som dal ja ako priklad, je samozrejme potrebne brat do uvahy paralaxu, ktora vznika pri foteni objektov, to je jasne. Z takej fotky sa rozmery viac menej iba odhaduju, ale pre moj ucel to staci.

Pokial by sa chcel niekto hrad na presneho pri tvorbe z fotiek, tak v sketchupe existuje funkcia importu "merge photo", to uz je ale trosku o inom, a teda mimo rozsah mojich potrieb a mojho samostudia
:)

Pocitanie hrubky papiera je zalezitostou autora modelu, niekto pocita, niekto nie, zalezi od konstrukcie, sapozrejme, zr to tiez nie je problem, povies, ze kazda plocha je hruba 0,2mm, a mas vybavene, akurat ze to samozrejme musis potom konstrukcne doriesit...

Užívateľov profilový obrázok
Jeremy | --
Príspevky: 16
Meno: Michal

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa Jeremy » 14 Jan 2013 22:57

No v podstate je to jedno pretože čo som už mal hotove som stratil pretože sa mi vypol počítač a všetko je preč niekoľko hodinová práca a akurat len dnes som natrafil na ten program tak v podstate len zistujem čo a ako zatial teda :)... ale ďakujem za rady a odpovede koniec koncou každy z Vás je čo sa týka tochto asi samouk tak treba pozisťovať čo a ako a ono to pojde.

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 50
.
Príspevky: 12490
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 14 Jan 2013 22:59

nedá sa nastaviť nejaký autosave? by ma vykotilo sa s niečím takým zapodievať a nakoniec prásk, všetko v onom (niežeby som také nezažil :( )
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
pet1972 | 48
2K+
Príspevky: 2084
Meno: Peter Kováč
Bydlisko: Levice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa pet1972 » 14 Jan 2013 23:06

Je tam určite funkcia autosave

Užívateľov profilový obrázok
Jeremy | --
Príspevky: 16
Meno: Michal

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa Jeremy » 14 Jan 2013 23:15

len ju nájsť úprimne sa priznám že angličtina nie je moja silná stránka a ktovie ako to bude fungovať pretože sa začal nejako vypínať ale bez varovania proste z ničoho nič.... Toudi to nevadí teraz sa mi to stalo znova takže pohoda len nech pokračuje ja znesiem a keď už toho bude moc znesiem ale ten počítač z povrchu zemského :)...a vlastne ma tak teraz napadlo ak teda povedzme kreslím model aj v mierke 1:1 tak mam kreslit ako to vyzerá s skutočnosti a ono sa to potom dá nejako rozložiť aby sa to dalo tlačiť ?... a este jedna vec pri spustení máte tam na výber tzv. Template ktorý z nich je najlepší respektíve ktorý využívate ??

Užívateľov profilový obrázok
borog34 | 45
2K+
Príspevky: 2203
Meno: Boris
Bydlisko: doma

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa borog34 » 14 Jan 2013 23:54

No tak s niečím podobným mám skúsenosť tiež, keď mi občas najmä pri rozkladaní dielov sekne s programom a vyhodí chybovú hlášku :bad smile: potom si otvorím znovu buď ten súbor s ktorým pracujem alebo záložný z ktorého som si pracovný okopčil pomocou povelu Save a copy as (uložiť a kopírovať ako) pričom pri chybovej hláške mi program pred rozpracovaný súbor hodí to slovíčko Autosave (automaticky uložiť) Čo sa týka mierky tak je treba brať do úvahy aj konštrukciu modelu, ono sa dá nakresliť na prvý pohľad pekný a detailný model ale druhá vec je potom prípadné rozloženie (samozrejme sa dá načiarať model v mierke 1:1 len je potom treba počítať s viacerými okolnosťami ako je prepočítanie do mierky, hrúbka použitého papiera či využitie chlopní alebo lepenie natupo :wink: ja osobne najviac využívam možnosť kreslenia v milimetroch, tam sa dá pomerne presne robiť s potrebnými mierami :)
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 50
.
Príspevky: 12490
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 20 Jún 2013 21:38

neviete, či je v sketchupe funkcia krivka? teda ak mám nejaké body, či sa dajú pospájať a vznikne krivka
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
sasko | 46
Príspevky: 105
Bydlisko: Grinava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa sasko » 20 Jún 2013 22:23

nie taka funkcia tam neni...ale existuje na to plug-in

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 50
.
Príspevky: 12490
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 23 Jún 2013 11:06

díky vedúci, tipujem, že to bude na verziu 7 ... lebo ja mám 8, no rozhodne až to budem potrebovať, tak popozerám

a teraz niečo iné, potreboval som umiestniť do bedne menšiu bedničku a mám pár otázok, dá sa "akosi" prikázať, že sa má prilepiť
na danú stenu? tá stena je navyše šikmá, ale dal som to tam od oka a pre moje potreby to zatiaľ stačí, no mám ešte jednu otázku,
zmazal som si stenu, aby som videl dovnútra, nieje na to tiež nejaký príkaz, aby mi dané steny zmizli a potom sa zase objavili?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
Fito | 46
Admin
Príspevky: 4605
Meno: Fito
Bydlisko: Na východ od Blavy
Kontaktovať užívateľa:

Re: Trimble (Google) SketchUp

Príspevokod užívateľa Fito » 23 Jún 2013 17:07

Jednu kocku si daj do iného layeru ako druhú, a potom pouzi hide layer
Alebo pouzi section planes, to su rezy.
Alebo sa to dá cez group_hide.
Alebo ockaj hvezdaren, zeberem notas a ukazem
Alebo aj stretko by hádam bodlo...

Návrat na "3D modelovanie // 3D Modeling"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný