Královácký dvorec od ERKOtyp mám postavený - https://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=27&t=9234
Stavba bola bezchybná oddychová, model prekrásny.
A tak ma napadlo postaviť si aj pôvodnú verziu z r.1979.
off --- Vtedy nám na ZéDéeŠke visel na stene Gustáv Husák

Zašmátral som v archíve, vytiahol abecéčko z roku 1979, ročník 23, č.19.
Model nám nakreslil ing.arch. R.Vyškovský v mierke 1:150, a patrí do série - Skanzen abc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toto je vsuvka zo záveru stavby. (komu by sa nechcelo čítať moje čmáranice až do konca)
Trošku ma to mrzí, ale musím upozorniť, že toto nieje zrovna najbezchybnejší model od p.architekta.
Snažil som sa všetko zdokumentovať, dúfam, že to pomôže.
Pre ďalších staviteľov určite odporučím podlepiť väčšie diely, hlavne strechy. -zvýši sa tým pracnosť ale predlllži životnosť.
Použitím zápaliek alebo hranolčekov ako trámy a krokvy , zvýšite pozerateľnosť modelu a vyzerá to autentickejšie.
Aj napriek technickej chybe zdvojenej tlače, až po drobné konštrukčné chybičky, sa model staval dobre. Žiadne krkolomné patvary ani nezlepiteľnosti.
Kto by chcel priestor na tuning, určite si niečo na vylepšenie nájde.
Obtiažnosť zlepenia by som dal 4/10, ale kvôli chybám určite NIE pre úplných začiatočníkov.
Verdikt: ODPORÚČAM 8/10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po preštudovaní návodu a kresby som si všimol nemilú skutočnosť.
Tu zaúradoval tlačiarenský megaškriatok. Tlač vystrihovánky je posunutá-zdvojená.
Výhoda - graficky to nie je rušivé, model vyzerá pekne tieňovaný a nie sterilne počítačový. Na domčeku to nevadí, ale napr. Dakar-truck by sme s takouto anomáliou asi nepostavili.
Nevýhoda - ťažko vybrať tú správnu linku na narýhovanie, ohýbanie, lepenie.
Odporučím urobiť si kópiu (samozrejme iba ak vlastníte originál), bude treba "zapas koloru".
Steve