Veža zaniknutého Kostola Panny Márie - Liptovská Mara/ vTOM/ 1:160

Užívateľov profilový obrázok
martin1807 | 28
2K+
Meno: Martin Bilý
Kontaktovať užívateľa:

Veža zaniknutého Kostola Panny Márie - Liptovská Mara/ vTOM/ 1:160

Príspevokod užívateľa martin1807 » 15 Mar 2023 15:14

Zdravím páni.
Nuž sú to už skoro aj dva roky kedy som si naposledy zlepil nejaký ten domček, či vežičku. Na tento fakt ma upozornil aj Mumodeanel po dokončení Tatry, a tak mi neostalo veľa možností, len sa do niečoho pustiť.
Voľba padla na tento pekný kúsok práve od vydavateľstva vTOM. Jedná sa o vežu zaniknutého Kostola Panny Márie na Liptovskej Mare.

Niečo o histórii si môžete prečítať na zadnej strane vystrihovačky:

Report
Stavba je pomerne jednoduchá a pravdepodobne bude aj rýchla. Jedná sa vlastne o niekoľko krabičiek doplnených o okná, z ktorých ale vznikne krásny model. Trošku mám obavy od tvarovo náročnejšej strechy, ale snáď sa s tým popasujem.
Idem podľa návodu, bez akýchkoľvek úprav.:) Základ veže s terénom mám hotový. Je tu spracovaných prvých 19 číslovaných dielov.:) Zatiaľ to vyzerá pekne. :victory:
Na stole: Tatra 815 Dakar 86,
Naposledy dokončené:, Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Čmeliak, Tatra 815 Agro + Tatra148 Agro

Martin1807

martin1807 | 28
2K+
Meno: Martin Bilý
Kontaktovať užívateľa:

Re: Veža zaniknutého Kostola Panny Márie - Liptovská Mara/ vTOM/ 1:160

Príspevokod užívateľa martin1807 » 26 Mar 2023 20:24

Report
Ahoj všetci. :big smile:
Ďalší menší postup znamená, že na veži ostáva dorobiť strechu. Dorobil som vyvíšenú "terasu" a schodiská. Jedno betónové jedno drevené.

A tu už dorobené aj zábradlia. Sú dosť tenké, takže pre ich vyrezanie som použil radšej novú čepieľku, aby to ako tak vyzeralo :P Okrem zábradlí pribudla aj strieška nad hlavným vchodom.

Ostáva teda strecha z ktorej mám mierne obavy, ale možno sa zadarí. :P
Na stole: Tatra 815 Dakar 86,
Naposledy dokončené:, Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Čmeliak, Tatra 815 Agro + Tatra148 Agro

Martin1807

sony | 38
2K+
Meno: Martin Seemann

Re: Veža zaniknutého Kostola Panny Márie - Liptovská Mara/ vTOM/ 1:160

Príspevokod užívateľa sony » 27 Mar 2023 10:49

na toto sa niekedy isto chystám..
Model veže z rodnej mojej hrudy.
Dobre ideš :victory:
Papierový člen plastikového klubu

Návrat na "Architektúra // Architecture"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní