Kostol sv. Martina so Zvonicou - Veľké Turovce/ T.Hrebík, M.Vršanský/ 1:120

Užívateľov profilový obrázok
martin1807 | 29
2K+
Meno: Martin Bilý

Kostol sv. Martina so Zvonicou - Veľké Turovce/ T.Hrebík, M.Vršanský/ 1:120

Príspevokod užívateľa martin1807 » 17 Okt 2023 15:42

Nuž čo vám poviem. Veľa vody Mosellou pretieklo, aj som toho čo to videl za ten čas, odkedy som naposledy držal v ruke nožniče a lepidlo. Sa zdalo, že po lete sa moja zahraničná etapa skončí, ale človek mieni, Francúzi menia. :bad smile: Ostávam tu ešte nejaký ten čas no a pomaly sa ochladzuje, pivo tu dobré nemajú (nie že by som sa neprekonal občas) tak zase nastal čas sem tam si niečo zlepiť. Mal som tu pár modelov na výber, ktoré som si tu priniesol ešte na jar, že čo keď náhodou.
Keďže som nevedel či som to nezabudol náhodou tak som si vybral na začiatok pred Tatrou niečím rozsiahlejším jednu jednohubku, malý zaujímavý kostolík od autorov Tomáša Hrebíka a Michala Vršanského, s vydaním pod záštitou Dukase.

Report
Niečo z Wikipédie:
Fragment rímskokatolíckeho kostola sv. Martina v Stredných Turovciach, pôvodne románska stavba s pravouhle ukončeným presbytériom, bez veže, z obdobia okolo roku 1260. V období barokovo bol kostol upravovaný, z tohto obdobia pochádza dochovaná sakristia. V roku 1938, pri povodni, bol kostol natoľko staticky poškodený, že mohla byť zachovaná len svätyňa s južne stojacou sakristiou. Tento objekt bol prestavaný na kaplnku, pri ktorej stojí drevená štvorcová zvonica. Interiér je zaklenutý krížovou klenbou. Okrem dvoch štrbinových okien sa v interiéri dochovala kamenná románska krstiteľnica s poľguľovou kupou. V súčasnosti je objekt v zlom technickom stave a vyžadoval by pamiatkovú obnovu.

Report
Model je to jednoduchý, tvoria ho 4 strany 231x82mm a je spracovaný v mierke 1:120. Taká jednohubka na dva večery s tým, že výsledok je zaujímavý.

Čoskoro poskytnem report zo stavby. :big smile:
Naposledy upravil/-a martin1807 v 18 Nov 2023 00:49, upravené celkom 2 krát.
Na stole: Tatra 815 Dakar 86, Tatra 148 AM-368
Naposledy dokončené: Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Tatra 815 Agro + Tatra 148 Agro, Praga V3S AD 080

Martin1807

Fito | 49
Admin
Meno: Fito
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kostol sv. Martina so Zvonicou - Veľké Turovce/ T.Hrebík, M.Vršanský/ 1:120

Príspevokod užívateľa Fito » 17 Okt 2023 16:31

Odpadol som, Maťo lepí domček.

Čo je to tam dolu za záložku? To predávajú k modelu?
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

iconmaster | 35
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 17 Okt 2023 18:10

Ale veď Maťo tých domčekov už dačo polepil. Držím palce do lepenia!

Táto stavba je iba kúsok od Petopatovej chaty a pokiaľ si dobre pamätám, už prebieha nejaká rekonštrukcia fasády.

martin1807 | 29
2K+

Re: Kostol sv. Martina so zvonicou - Veľké Turovce/ T.Hrebík, M.Vršanský/ 1:120

Príspevokod užívateľa martin1807 » 17 Okt 2023 20:56

iconmaster napísal:Ale veď Maťo tých domčekov už dačo polepil. Držím palce do lepenia!

Táto stavba je iba kúsok od Petopatovej chaty a pokiaľ si dobre pamätám, už prebieha nejaká rekonštrukcia fasády.

Áno niečo také som počul aj od autora (Tomáša), na niektorých fotkách už je vidieť čiastočne zrekonštruovaná zvonica. Aktuálne foto kostolíka som nenašiel.

Fito napísal:Odpadol som, Maťo lepí domček.

Jak hovorí Ico, pár domčekov som už veru zlepil a až taká rarita to u mňa nie je :victory:

Fito napísal:Čo je to tam dolu za záložku? To predávajú k modelu?

A tu som len dal zlú fotku. žiadna záložka s fotkami súčasťou modelu nie je. :wink:
Report
Prvá časť je samotný kostolík. 4 steny doplnené o plastické okná, a dvere a jednoduchý kus terénu okolo.

Strecha potom tiež pomerne jednoduchej konštrukcie. Spojenie oboch celkov a po prvom večeri je kostolík hotový.

No a veď čo vás budem naťahovať tu je hneď druhý report :bad smile:
Report
Druhá časť je zvonica. Tu je konštrukcia trochu zložitejšia Jej základ je tvorený drevenými trámami. Použil som pôvodné diely vystrihovačky, ako alternatíva by sa dali použiť zápalky alebo plastové profily.

No a potom už iba strechy.

Tadá a aj zvonica je hotová.

Zvonica spojená spoločne s kostolíkom a je viac menej hotovo.

Súčasťou modelu nie sú krížiky ani ich šablony a tak som si objednal leptané, ktoré časom doplním a potom model aj finálne nafotím :still dreaming: :victory:

Ako som spomínal v úvodnom príspevku. Pekný model na dva večery. S výsledkom som spokojný :victory: . Vidíme sa v kategórii, kde je trochu viac kolies :still dreaming:
Naposledy dokončené: Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Tatra 815 Agro + Tatra 148 Agro, Praga V3S AD 080

Martin1807

martin1807 | 29
2K+

Príspevokod užívateľa martin1807 » 18 Nov 2023 00:48

Ahoj,
tak hotovo. :victory: . Doplnil som krížiky, ktoré som zakúpil od Akiho. U tohoto modelu bol jeden krížik leptaný a jeden krížik 3D tlač :P
Tieto doplnky sú pre kostolíky ozaj dobrou voľbou, ktorá aj jednoduchý model dokáže oživiť. :victory:
Tu sú fotky:

Pôvodne som myslel, že model ešte aj sfotím vonku, ale počasie tomu zabránilo. :-(

Martin1807

iconmaster | 35
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 18 Nov 2023 01:16

Parádna robota Maťo, gratulujem k dokončeniu!

Minule keď som išiel ku Petopatovi na chatu, tak som cvakol aktuálny stav - a dobre som si pamätal, že už má obnovenú fasádu (sorry za nepodarené fotky, fotil som z auta a ešte aj proti slnku):

Tak možno chalani raz urobia aj verziu s updatenutými textúrami :)

vrso | 34
Meno: Michal Vršanský
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa vrso » 26 Nov 2023 10:23

Veľmi pekne zlepené, teší ma vidieť tento model, pripomína mi obdobie keď som ešte kreslil modely.

johnny7 | 39
Wykonawca
Meno: Jano

Príspevokod užívateľa johnny7 » 02 Dec 2023 13:54

Veľmi pekný kúsok. Ja by som ti robil 2 týždne.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

petopato | 52
11 násobný gulášmajster!
Meno: Peter Židuliak
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa petopato » 02 Dec 2023 17:15

Jéj, kostolík Veľké Túrovce! Tak toto si musím zlepiť aj ja. Nebude asi tak pekne spracovaný ako Maťov, ale bude môj :victory:

martin1807 | 29
2K+

Príspevokod užívateľa martin1807 » 04 Dec 2023 09:20

Ďakujem chlapi a som rád, že sa model páči. Ako som spomínal vyššie, na to ako je to jednoduchý model je veľmi pekný a to bol aj dôvod prečo som si túto predlohu vybral :still dreaming:

Či bude nová verzia? Tak to už je skôr otázka na autorov.:-) Možno sa chytia :wink: :victory:

Martin1807

Návrat na "Architektúra // Architecture"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný