Liaz 110.022 Doprastav / 1:100 / Bucobox

Moderátor: developer10

Užívateľov profilový obrázok
LuPa | 47
Meno: Lubo

Liaz 110.022 Doprastav / 1:100 / Bucobox

Príspevokod užívateľa LuPa » 31 Jan 2023 20:51

Chut do modelov pretrvava a konkretne na miniatury, tak som sa cez vikend pustil do tohoto valniku Liaz.Model som svojho casu stiahol na https://www.minimodel.sk/sk/katalog.html . Ako aj pri jeho kolegovi L 150.261, chystam tu upravy.Konkretne z ramu som pouzil iba vonkajsie pasiky ako pozdlzniky ramu.Tie su 2x podlepene ciernym papierom cca200g/m. Z toho isteho papieru som robil aj priecky ramu, prednu napravu a pruziny.Zadna naprava je koralka + zrolovany cierny papier 80g/m.Prvykrat to takto robim a vyzera, ze velkost diferencialu som trafil :victory:
Ked toto zlepim dokopy, bude nasledovat hnaci agregat,pouzity z miniboxu Liaz 100.45 (FE1836) z tej istej stranky.

developer10 | 38
Meno: Peter
Kontaktovať užívateľa:

Re: Liaz 110.022 Doprastav / 1:100 / Bucobox

Príspevokod užívateľa developer10 » 31 Jan 2023 22:08

No, Ľubo, predloha nič moč pre mňa, ale sledovať Tvoje techniky a triky bude určite zaujímavé. Kto nestaval minimodel v takýchto úpravách nepochopí, a zatiaľ ani ja nechápem ako to dávaš ale sledujem, nasávam, odkukávam! Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Nedávno zbúchaný tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a špatnokrásny K-MAX plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 04 Feb 2023 14:02

Dakujem, Peto
Pohon uz je zlepeny a umiestneny.Spajaci hriadel je natrety drotik z kancelarskej spinky, deleny v ohybe a s naznacenym kardanovym krizom.Potom som prilepil predny naraznik so stupackami.

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 09 Feb 2023 20:00

Nasledovala kabina so stupackami.Neupravoval som nic.Stupacky vzhladom na svoju velkost celkom pracne ale podarili sa.Uz som ich robil na minulych Liazoch.Blatniky som rozdelili na pevnu modru cast nalepenu pod kabinu a ciernu cast nalepenu pomocou drotika na ram.Kabina je odklopna.Akurat mohla byt kustik nizsie nad naraznik prilepena.
Pokracoval som vystuhou ramu ponad prevodovku, nadrzami a inymi drobnostami, co budu na rame alebo korbe prilepene.Tu este nie su uplne vsetky.Az na moju nepresnost modelu nemam co vycitat.

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 14 Feb 2023 23:10

Nadrze som doplnil o ich viecka, pasy a nosniky, ktorymi su uchytene o ram. K ramu som prilepil aj vzduchojemy, nejaku skrinku (asi na aku), vyfukove vedenie, rezervu a zadny naraznik so svetlami.Ten som komplet sam vyrobil, akurat ECV som pouzil z povodneho modelu.Pri vyfuku som pouzil iba povodny tlmic, vedenie je skruteny makky farebny papier 80g.Ako posledna pribudla korba na nosnikoch, patrilo by sa urobit jej prelisy ale nemam vhodny papier.

developer10 | 38
Meno: Peter
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa developer10 » 17 Feb 2023 09:41

Lubo, nehnevaj ma, kde máš žmochlence, kde máš pokrútené špice papiera, a kde sú všetky tie nedokonalosti čo na minimierke sú? To si ako predstavuješ? :cry: :unhappy: :beaten:
Takže očakávam rady, tipy a triky, ako to mať aj v takejto pidiveľkosti ešte čistejšie ako vo veľkej mierke v ďalšom report, fakt ma tie čisté hrany zaujímajú asi najviac, to nie je fyzicky možné to mať takto pekné... :wink: :shocked:
Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Nedávno zbúchaný tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a špatnokrásny K-MAX plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 18 Feb 2023 21:36

Peto, dakujem Ti za pochvalu, som raz, ze inspirujem svojimi drobnymi pocinmi. :wink:
Aktualne ked bicykel este odpociva tak ma dost bavia modely a mozno aj preto mi to ide samo, nie nasilu,ale nezda sa mi, ze by som robil nadstandardne kvalitne.
Papier cca 140g, tlac vo Faxcopy, tri vrstvy cireho laku a potom uz len moznice, lepidlo a ruky.A kedze viem, ze sa da uz aj takto perfektne spraveny minibox vylepsit, tak idem do toho.Zakladom pre mna su presne modely, kde nemusim lustit ako dalej a bat sa,ze diely budu chybne.

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 19 Feb 2023 16:59

Liaz je hotovy, nalepil som kolesa na napravy a dopasoval zadne blatniky.Tie pred zadnymi kolesami su oproti naznacenym miestam asi 2-3mm vpredu.To bol asi jediny problem modelu,ale lahko riesitelny.Nasledovali zrkadla (drotik+cierny karton so samolepkou ako odraz.plocha) a stupacky pod predny naraznik.
Az na to, ze kabina je na rame kusok skrutena a celkovo kustik vyssie som spokojny.

iconmaster | 35
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 19 Feb 2023 18:44

Paráda Lubo, gratulujem k ďalšiemu kúsku :victory:
Na tú mierku je to naozaj slušne spracovaný model, jediné, čo by som vytkol sú predné kolesá - škoda že majú iba ploché boky, vytrčajúci ráfik by ich oživil.

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 25 Feb 2023 00:02

Dakujem, Peto, skusim na to mysliet pri dalsom Liaze alebo aj inom a urcite to ozivi :wink:

Návrat na "Minibox // Minibox"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný