pred nejakým časom som sa rozhodoval, čo lepiť až som náhodou na českom fóre našiel možnosť zapojiť sa do tvorby postapokalyptického vozítka. Keďže je mi táto téma blízka, rozhodol som sa zapojiť s free modelom z internetu. Vzhľadom na to, že som si nebol istý, či model dokončím, postup som zatiaľ mapoval len na českom fóre. Keďže ale toto fórum považujem za svoje domovské a postup na motorke pokročil do štádia, že ju snáď už dokončím, budem postup prezentovať aj tu. Pár slov o predlohe a momentálnom stave modelu:
Už dávnejšie som na nete objavil free model chopperu z hry World of Warcraft, ktorý sa perfektne hodí (po pár úpravách) na dané téma. Model je na cca 24 stranách (keby sa diely riadne uložili, stačila by možno aj polovica...), mierka nie je uvedená, ale výsledný model by mal byť veľký 15 x 12 x 33 cm. Ziaľ model značne trpí tým, že bol bez nejakých úprav asi rovno vytiahnutý z hry, takže je značne hranatý, z čoho vyplíva, že budem nútený asi upravovať a upravovať... Po jednom dni mám zatiaľ na hrubo hotové jedno koleso, pričom z originálu som použil len jeden diel, všetko ostatné som si radšej urobil sám (keď som videl aké má byť hranaté...)
Pár screenshotov predlohy z hry WOW :

Pomaly pokračujem, zatiaľ hotový zadný a predný blatník, nádrž, pomaly začínam robiť na motore. Zatiaľ si netreba moc všímať povrchovú úpravu, keďže to budem celé ešte striekať a natierať. Predbežne to vidím tak, že základ bude čierny s červenými doplnkami + motor, predná vidlica, disky kolies, nity... budú vo farbe hliníka. Pár fotiek :

Dorobil som sedlo a časť motora. Všetky časti som sa pokúsil na sucho poskladať, aby som videl siluetu choppera a myslím, že by to mohlo byť OK (v rámci mojich možností). Pár fotiek: