Ahojte papierníci!
Zatúžil som po martýriu kolieskami, tak som ich priebežne robil po večeroch doma a kým pôjdu načas bubkať, pokiaľ sa mi bude chcieť pohnúť s bočnicami, tak dám pár fotečiek z postupu s postrehmi.
Report
KolečkááááStavba týchto koliesok je naozaj zdĺhavá, ešte nikdy som sa s toľkými dielmi a nepresnosťami nebabral, ani keď som robil vlastný dizajn na OT-čku...
Tak začneme s tým prvým zádrhelom: lasery. Kúpené laserové diely majú mnoho chýb či už v značení dielov alebo aj v nevyrezaných častiach, ktoré bolo treba následne dorezať a už to nepôsobí tak čisto, ako by som od laserových pomocných dielov očakával... Druhá vec, laserové behúne sú krátke, chýba im asi milimeter-dva, čo je podľa mňa dosť nato, že by mali byť rezané s nejakou rezervou. Fest treba rozmýľať aj pri niečom takom, čo by malo byť viac menej automatické... Takže opäť základné pravidlo úspešného lepenia: dvakrát prilož, až potom lep

Jedno koleso má s lasermi 12-22 dielov, čo je masaker, a to som tam ešte nepočítal moje matice... Zatiaľ mi to trvalo jedenásť večerov a ešte dva či tri ma čakajú, čo je čas za ktorý bežne spláchnem jeden model, nie štrnásť koliesok. Nikam sa neponáhľam, len mám pocit, že tých dlhodobých modelov mám nejak moc a nemám si polotovary už kam odkladať

Asi budem musieť zmeniť stratégiu
Ako som spomínal, oproti návrhu som pridal dvojmatice a okrem toho som vyrazil diery, nech to je šumné. Disky v tej oridžo šedej boli o ničom, tak zase zaúradovala moja zásoba strieborných papierov a fixiek, nech majú matný kovový odtieň. Okrem toho som zadné náboje a kryty predných nábojov dal do čiernej tak, ako to je v reáli, stred zadného náboja šiel načerveno a pribudli namiesto značených matíc diery, keďže by to mali byť podľa skutočnosti len kryty matíc, tak nech to tak je. Ešte by tam bodol nápis SCANIA, ale rezať 1,25mm vysoké písmenká sa mi fakt nechce, netrúfam si na to zatiaľ.
Samozrejme, dvojkolá ešte k sebe nelepím, kým nepribudnú bočnice. Tak poprajte kolečkám dobrú nôcku, idú na chvíľku ležať úhorom, kým sa dostane chuti ku ich pokračovaniu. Trimce še!