Tatra 148 Agro + Tatra 815 Agro / Ripper Works/1:32

Moderátor: iconmaster

Použiť na tatre 148 čierne, alebo svetlo sivé disky kolies?

Hlasovanie ukončené 26 Júl 2022 15:14

Čierne
6
50%
Svetlo sivé
6
50%

Celkom hlasov: 12
Užívateľov profilový obrázok
Matej | 35
Meno: parkourista

Re: Tatra 148 Agro + Tatra 815 Agro / Ripper Works/1:32

Príspevokod užívateľa Matej » 15 Mar 2023 08:26

tiež to mám podobne ako Oliver..vždy keď vidím že ideš stavať novú Tatru si poviem "zas..? to sa mu chce..?" ale vždy si stavbu pozriem..
musím povedať, že to vyzerá skvelo..vidno, že tú kabínu si už 35421x staval.. :victory:
Aktuálne: Maz 537g
Hotovo: BAT-M

developer10 | 38
Meno: Peter
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa developer10 » 15 Mar 2023 09:32

Aj ja sa pripájam ku gratuláciám ku opäť skvelému modelu, a aj ku podripávaniu ku stavbe iba Tatier, ale zase sa Ťa zastanem: chalani, tak za prvé, bol tam za posledný rok aj čmelák a pár pragoviek, nekrivdime mu, a za druhé, môže on chudák za to, že doktor nekreslí a nevydáva nič iné ako stroje českej výroby? Mňa skôr hnevá, že už dlho nič červené nešlo od neho vonku, ani espetéčka (tam to chápem, že hasičov nerobili), ani vetrieska teraz sa nejaví, žeby chystal aspoň červenú kabínu, aby som to vedel nakombinovať, no uvidíme :) Maťo isto bude vedieť viac, ale nepovie.

Taže hej, dobre to máš a nenechaj sa odradiť! Akurát ma hnevá, že ja meškám s mojim paralelným multiprojektom mesiac za Tebou :D

Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Nedávno zbúchaný tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a špatnokrásny K-MAX plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Oliver | 29
2K+
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Oliver » 15 Mar 2023 11:43

Len aby som uviedol veci na pravú mieru. Nechcel som rýpať ani krivdiť, ani Martina odrádzať. Práve naopak, snažil som sa vyjadriť obdiv.
Ja som robil 2x takmer identický SdKfz 251/1 a stačilo mi. A to podotýkam, že medzi modelmi som mal pauzu, nerobil som ich jeden po druhom.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Kawasaki Ninja ZX-RR (PLAST)

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_SxcjiHlDsTQJ1yC951EKA

martin1807 | 29
2K+
Meno: Martin Bilý

Príspevokod užívateľa martin1807 » 15 Mar 2023 15:42

Ahoj chlapi.
Ďakujem veľmi pekne za pozitívne reakcie. Som veľmi rád, že sa model páči a potešili ste ma :big smile:
Oliver napísal:Zároveň ťa obdivujem ako dokážeš v podstate dookola lepiť rovnaké alebo podobné podvozky a kabíny, ja by som s tým mal trochu problém.
kuratkoo napísal:Inak tiež by ma zaujímala odpoveď na Oliverovu otázku

Matej napísal:tiež to mám podobne ako Oliver..vždy keď vidím že ideš stavať novú Tatru si poviem "zas..? to sa mu chce..?" ale vždy si stavbu pozriem..

Nuž niekedy si aj ja poviem, či už ich nie je dosť. Ale potom sa pozriem do vitríny, ako tam stojí vedľa seba niekoľko 148čiek a poviem si, ale veď ešte taká by sa tam hodila. :haha:

Ale zároveň sa to snažím stále aspoň trochu prekladať. Zlepím si 815tku, 148čku, 813tku, nejakú pragu, občas niečo iné, a málokedy sa stane, že idú dve fakt rovnaké za sebou. To je pekne vidieť aj napríklad v galérii, ktorú som začiatkom roku spracoval. :big smile:

Má to aj svoje plusy lepiť stále rovnaké podvozky/ motory/ kabíny. Dá sa povedať, že už potom človek vie, čo kde a ako a na čo si dať pozor. Zároveň to má za následok, že pri týchto opakujúcich sa celkoch trávim menej času, preto stavby tak niekedy idú rýchlejšie. Zároveň sa stále snažím posunúť to aspoň o nejaký kúsok ďalej. Nedávno so začal používať matky na kolesá, Pri tejto 148čke som prvýkrát urobil vytiahnute tieto zložitejšie smerovky z fólie a také drobnosti. :still dreaming:

iconmaster napísal:P.S.: nemôže byť, že ten predok nadstavby, čo si musel vypodložiť, bol v správnej výške a zadná časť je z nejakého dôvodu vyššie?

Je to možné. Úpravu držiakov som robil tak, aby som urobil najmenej škody a tak aby som nemusel zasahovať do ďalších celkov a vpredu bol ten prístup najlepší. Nevadí, už to tak ostane jak je. :wink:

developer10 napísal:Aj ja sa pripájam ku gratuláciám ku opäť skvelému modelu, a aj ku podripávaniu ku stavbe iba Tatier, ale zase sa Ťa zastanem: chalani, tak za prvé, bol tam za posledný rok aj čmelák a pár pragoviek, nekrivdime mu, a za druhé, môže on chudák za to, že doktor nekreslí a nevydáva nič iné ako stroje českej výroby? Mňa skôr hnevá, že už dlho nič červené nešlo od neho vonku, ani espetéčka (tam to chápem, že hasičov nerobili), ani vetrieska teraz sa nejaví, žeby chystal aspoň červenú kabínu, aby som to vedel nakombinovať, no uvidíme. Maťo isto bude vedieť viac, ale nepovie.

A ty už si dokončil svoje červené tatry, že chceš ďalšie červené tatry? :haha: Jak som ti povedal, vyčkaj klasu ako husa času.;-)
Na stole: Tatra 815 Dakar 86, Tatra 148 AM-368
Naposledy dokončené: Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Tatra 815 Agro + Tatra 148 Agro, Praga V3S AD 080

Martin1807

tom | 28

Príspevokod užívateľa tom » 18 Mar 2023 18:35

Gratulujem k dokončeniu, pekna farebná kombinácia. Kabina vyzerá veľmi dobre máš ich už vychytané. Výška rozmetadla nieje až taká hrozná žeby to bilo do očí. Tešim sa na fotky v exteriéri :victory:

martin1807 | 29
2K+
Meno: Martin Bilý

Príspevokod užívateľa martin1807 » 18 Mar 2023 23:28

Zdravím páni,

čas aj počasie dovolili a tak som model(y) tak ako som sľúbil vzal trochu na vzduch. Veľa som nešpekuloval ale niekoľko relatívne podarených záberov sa podarilo. :victory:
Nebudem viac hovoriť, všetko už bolo popísané vyššie tu sú fotky :victory: :wink:

A ešte niekoľko fotiek oboch tatier, čím je tento projekt definitívne hotový. :big smile:
Na stole: Tatra 815 Dakar 86, Tatra 148 AM-368
Naposledy dokončené: Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Tatra 815 Agro + Tatra 148 Agro, Praga V3S AD 080

Martin1807

iconmaster | 35
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 18 Mar 2023 23:39

No paráda, pekné fotky a ešte aj imitácia hnoja sa objavila :victory:

Brzdič | 37
2K+
Meno: Ondra

Príspevokod užívateľa Brzdič » 19 Mar 2023 16:44

Pěkný Martine.

Paly | 36
Meno: Paľo

Príspevokod užívateľa Paly » 19 Mar 2023 16:53

Nádhera :still dreaming: nevšedná kombinácia z toho spravila unikátny model a aj tá imitácia hnoja je celkom fajn, aj keď si ho mohol troška viac pomrviť :P
Live hard, ride easy.

petopato | 52
11 násobný gulášmajster!
Meno: Peter Židuliak
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa petopato » 19 Mar 2023 20:27

Veľmi pekné. Škoda len tej strechy, ale viem si predstaviť ako sa tie oblé tvary lepia. Mňa to dokonca odrádza od lepenie 148-čiek.

Návrat na "Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný